Guide: Billiga knoppar och handtag – Så rustar du ditt kök

Att förnya ditt kök behöver inte vara dyrt eller komplicerat. Genom att byta ut knoppar och handtag kan du ge dina köksluckor och skåp en helt ny look. I denna guide kommer vi att visa dig hur du kan rusta ditt kök på budget genom att hitta billiga knoppar och handtag.

Hitta billiga knoppar och handtag

Det finns många olika ställen att hitta billiga knoppar och handtag till ditt kök. Här är några av de bästa platserna att leta:

 • Varuhus – Många varuhus har ett stort utbud av knoppar och handtag till köket. Här kan du hitta både budgetalternativ och mer exklusiva varianter.
 • Byggvaruhus – Besök ditt närmaste byggvaruhus för ett stort urval av knoppar och handtag. Många erbjuder även rabatterade priser på utvalda produkter.
 • Second hand-butiker – Kolla in second hand-butiker eller loppmarknader där du kan hitta unika och billiga knoppar och handtag.
 • Online – Det finns många webbutiker som specialiserar sig på köksinredning. Kolla in olika hemsidor för att jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena.

Tips: Ta gärna en titt på avdelningen för rea eller utförsäljning för att hitta extra billiga alternativ.

Välj rätt knoppar och handtag

För att köpa rätt knoppar och handtag till ditt kök, finns det några saker du bör tänka på:

 1. Stil – Vilken stil har ditt kök? Är det modern, klassiskt eller kanske retro? Välj knoppar och handtag som passar in med resten av köket.
 2. Färg – Vilken färg har dina köksluckor? Välj knoppar och handtag i en färg som kompletterar eller kontrasterar snyggt med luckorna.
 3. Material – Knoppar och handtag finns i olika material som trä, metall, plast osv. Välj ett material som passar din smak och kökets stil.

Tips: Ta dig tid att prova ut knopparna innan du bestämmer dig för att köpa dem. Det är viktigt att de både ser bra ut och är bekväma att använda.

Montera knopparna och handtagen

Att montera knoppar och handtag i ditt kök är en relativt enkel process. Här är några steg att följa:

 1. Verktyg – Se till att du har rätt verktyg för att kunna montera knopparna och handtagen. Det kan vara en skruvmejsel, borr eller andra verktyg beroende på vilket material dina köksluckor är gjorda av.
 2. Mätning – Mät ut var du vill placera dina knoppar och handtag på köksluckorna. Markera sedan hålen med en blyertspenna.
 3. Borra – Om det behövs, använd en borr för att göra hålen för skruvarna.
 4. Montera – Skruva fast knopparna och handtagen på plats med hjälp av skruvarna.

Tips: Om du är osäker på hur du ska montera knopparna och handtagen, be om hjälp från en erfaren vän eller kontakta en hantverkare.

Sammanfattning

Genom att byta ut knoppar och handtag kan du ge ditt kök en ny och fräsch känsla. Genom att hitta billiga alternativ kan du enkelt rusta ditt kök utan att spendera en förmögenhet. Kom ihåg att välja rätt stil, färg och material som passar ditt kök. Glöm inte att ta dig tid att montera dem noggrant för bästa resultat.

Lycka till med att rusta ditt kök!

Ofte stillede spørgsmål

Var kan jag hitta knoppar och handtag till låga priser?

Du kan hitta billiga knoppar och handtag både hos Rusta och Clas Ohlson.

Vilket sortiment av knoppar och handtag finns hos Rusta?

Hos Rusta hittar du ett brett sortiment av knoppar och handtag för både kök och andra rum i hemmet.

Kan jag hitta dörrhandtag hos Clas Ohlson?

Ja, Clas Ohlson erbjuder även ett urval av dörrhandtag i sitt sortiment.

Vilka andra produkter finns hos Rusta för köket?

Förutom knoppar och handtag har Rusta även ett stort utbud av köksredskap, förvaringslösningar och dekorationer.

Finns det några erbjudanden på knoppar och handtag hos Rusta just nu?

Det kan variera, men Rusta har ofta bra erbjudanden på sitt sortiment av knoppar och handtag. Det lönar sig att hålla utkik efter deras reklamblad eller besöka deras hemsida för att se aktuella erbjudanden.

Kan jag beställa knoppar och handtag online från dessa butiker?

Ja, både Rusta och Clas Ohlson erbjuder möjligheten att beställa knoppar och handtag online.

Vad är fördelarna med att köpa knoppar och handtag från Clas Ohlson?

Clas Ohlson är en väl etablerad butik med ett brett sortiment av produkter av hög kvalitet. De har även kunnig personal som kan ge råd och hjälp vid behov.

Vilken typ av knoppar och handtag passar bäst till ett kök?

Det beror på den önskade stilen och inredningen i köket. Krom, rostfritt stål och träknoppar är populära val som kan ge ett modernt eller klassiskt utseende.

Hur monterar jag knoppar och handtag på köksluckor?

Du kan använda antingen skruvar eller dubbelhäftande tejp för att fästa knoppar och handtag på köksluckor. Se till att mäta och markera rätt position innan du monterar dem.

Finns det några tips för att ge köket en ny look med hjälp av nya knoppar och handtag?

Absolut! Förutom att välja knoppar och handtag i en annan stil eller finish kan du även överväga att byta ut andra detaljer i köket, som lampor eller köksluckor, för att skapa en enhetlig och uppfriskad look.

Artiklen Guide: Billiga knoppar och handtag – Så rustar du ditt kök har i gennemsnit fået 3.4 stjerner baseret på 21 anmeldelser